Hij komt, ben jij er klaar voor?

Inschrijving geopend. Bestel je startkaart via de site.

Bestel online

De Noorder Rondrittenis sinds jaar en dag een begrip in Groningen en omstreken. Deze Groninger Natuurijsklassieker is sinds 8 januari 1940 maar liefst 11 keer verreden. »

Nieuws

Tweets

Klaas Loonstra benoemd tot erelid

klaas

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de ijsvereniging Noorder Rondritten heeft de vereniging afscheid genomen van Klaas Loonstra. Klaas heeft met een onderbreking in totaal meer dan 26 jaren deel uitgemaakt van het bestuur van de IJsvereniging Noorder Rondritten. De laatste jaren beklede Klaas de functie van ijsmeester. Zijn kennis van het gebied waar de tocht wordt geschaatst en zijn kennis met betrekking tot ijsvorming en ijsdikte/ijssterkte maakte hem tot een zeer gewaardeerd lid van het bestuur.

Daarnaast kon Klaas met korte opmerkingen vaak de spijker op de kop slaan. 

Zijn eerste bestuursperiode moest Klaas noodgedwongen beëindigen omdat hij internationaal chauffeur werd bij Heiploeg. Een bestuursfunctie was onverenigbaar. Later moest Klaas noodgedwongen stoppen als chauffeur. Dat opende wel de mogelijkheid om weer toe te treden tot het bestuur. Klaas werd met open armen ontvangen.

Een leuke anekdote speelde zich af in januari 1997. Klaas had kort daarvoor het bestuur verlaten en in 1997 werden de Noorder Rondritten uitgeschreven. Toen Klaas kort daarvoor bij Heiploeg in Zoutkamp arriveerde heeft hij zijn vrachtauto bij het bedrijf geparkeerd met de mededeling dat hij voorlopig niet beschikbaar was omdat de Noorder Rondritten nu aan de beurt waren. En zo geschiedde. Klaas heeft, weliswaar niet als bestuurslid maar als vrijwilliger, volop meegewerkt aan de succesvolle tochten in 1997.

Voor zijn verdiensten is Klaas door de ledenvergadering benoemd tot erelid van de ijsvereniging Noorder Rondritten. Een welverdiende eretitel.

Informatie toerschaatsen

Op de website van de KNSB vind u alle informatie met betrekking tot toerschaatsen zoals: tips uitrusting en veiligheid, wat heb je nodig om een een georganiseerde toertocht deel te kunnen nemen. Ook kun je hier tijdens een ijsperiode de kalender voor toertochten vinden.
Verengingen kunnen ook op deze site handreikingen en documenten vinden met betrekking tot het organiseren van toertochten.

Ga naar de toerinformatie