Hij komt, ben jij er klaar voor?

Inschrijving geopend. Bestel je startkaart via de site.

Bestel online

De Noorder Rondrittenis sinds jaar en dag een begrip in Groningen en omstreken. Deze Groninger Natuurijsklassieker is sinds 8 januari 1940 maar liefst 11 keer verreden. »

Nieuws

Tweets

Noorderrondrit wijzigt parcours en neemt Stedum op in route

piet-en-anjo-11-2019

Op de algemene ledenvergadering van de IJsvereniging Noorder Rondritten heeft de vergadering ingestemd met een voorstel tot het wijzigen van de route. Voortaan wordt het dorp Stedum, tijdens de toertocht van 85
kilometer vanuit Appingedam, aangedaan.

 

Al enkele jaren beijvert het de IJsvereniging Stedum om opgenomen te worden in de route van de Noorderrondrit. De organisatie heeft het afgelopen jaar samen met de betrokken clusters naar mogelijkheden gezocht om dit te kunnen realiseren. Het voorstel is tijdens de jaarlijkse ledenvergadering aangenomen.

Het opnemen van Stedum in de route heeft tot gevolg dat een ander deel van de route verdwijnt. Het keerpunt Oosterhogebrug wordt geschrapt, wat inhoudt dat de rijders van de toertocht uit Appingedam voortaan keren in Ruischerbrug. De wedstrijd en de lange toertocht (160 kilometer) blijven Oosterhogebrug wel aandoen en komen niet in Stedum. Hiermee blijft de stad Groningen onderdeel van het traject.

Wellicht wordt Stedum al spoedig als onderdeel van de Noorderrondrit bezocht daar de weergoden een strenge winter voorspellen. Of dat genoeg zal zijn voor een daadwerkelijke tocht zal moeten blijken. De organisatie, in een nieuwe bestuursformatie, laat in ieder geval weten er klaar voor te zijn.

Informatie toerschaatsen

Op de website van de KNSB vind u alle informatie met betrekking tot toerschaatsen zoals: tips uitrusting en veiligheid, wat heb je nodig om een een georganiseerde toertocht deel te kunnen nemen. Ook kun je hier tijdens een ijsperiode de kalender voor toertochten vinden.
Verengingen kunnen ook op deze site handreikingen en documenten vinden met betrekking tot het organiseren van toertochten.

Ga naar de toerinformatie