Hij komt, ben jij er klaar voor?

Inschrijving geopend. Bestel je startkaart via de site.

Bestel online

De Noorder Rondrittenis sinds jaar en dag een begrip in Groningen en omstreken. Deze Groninger Natuurijsklassieker is sinds 8 januari 1940 maar liefst 11 keer verreden. »

Nieuws

Tweets

IJsvereniging Noorder Rondritten houdt jaarlijkse ledenvergadering

jaarvergadering-2

IJsvereniging Noorder Rondritten houdt jaarlijkse ledenvergadering

 

Donderdag 31 oktober vond de jaarlijkse ledenvergadering plaats. Liefst 25 clusters waren vertegenwoordigd in een vol dorpshuis Agricola in Baflo. Er werd ingestemd met het voorstel Stedum op te nemen in de toertocht vanuit Appingedam, met een bestuurswisseling en er was een lezing van de Veiligheidsregio Groningen.

De avond begon met een lezing van de Veiligheidsregio waarin werd uitgelegd wat de Veiligheidsregio doet voor grote evenementen zoals de Noorderrondrit. Na een bak koffie werden de verslagen van voorgaande vergadering goedgekeurd, evenals het jaarverslag van de secretaris en het jaarverslag van de penningmeester.

Nog voor de pauze werd er ingestemd met een bestuursverandering. Yvonne Vreugdenhil-de Vries en Jannie Donkerbroek waren aftredend en zijn herkozen. Bennie Kluiter was aftredend en is ook herkozen, maar als er tussentijds een vervanger voor hem wordt gevonden treedt hij af. Kris Groenewold treedt toe tot het bestuur en gaat de vacante positie “communicatie en PR” invullen.

Na de pauze is met de vergadering gesproken over de clustergesprekken die hebben plaatsgevonden en over het voorstel Stedum op te nemen in de toertocht vanaf Appingedam. Anjo Hofman heeft namens IJsvereniging Stedum een aantal vragen beantwoord. De vergadering heeft vervolgens ingestemd met het voorstel en vrijdagochtend 1 november vond al een persmoment met het Dagblad van het Noorden en RTV Noord in Stedum plaats.  

Tot slot werd de profielschets voor trajecthoofd goedgekeurd en deed voorzitter Piet Wieringa de algemene besprekingen waarin hij uitgebreid stilstond bij het werk van de Stichting Natuurijs Klassiekers. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de avond afgesloten.  

Informatie toerschaatsen

Op de website van de KNSB vind u alle informatie met betrekking tot toerschaatsen zoals: tips uitrusting en veiligheid, wat heb je nodig om een een georganiseerde toertocht deel te kunnen nemen. Ook kun je hier tijdens een ijsperiode de kalender voor toertochten vinden.
Verengingen kunnen ook op deze site handreikingen en documenten vinden met betrekking tot het organiseren van toertochten.

Ga naar de toerinformatie