Hij komt, ben jij er klaar voor?

Inschrijving geopend. Bestel je startkaart via de site.

Bestel online

De Noorder Rondrittenis sinds jaar en dag een begrip in Groningen en omstreken. Deze Groninger Natuurijsklassieker is sinds 8 januari 1940 maar liefst 11 keer verreden. »

Nieuws

Tweets

Ludy Bultena uit Bedum nieuwe voorzitter IJsvereniging Noorder Rondritten

ludy-bultena-

Ludy Bultena nieuwe voorzitter Noorder Rondritten

Ludy Bultena is onlangs door de leden van de IJsvereniging Noorder Rondritten verkozen tot de nieuwe voorzitter. De 62-jarige Bedumer werd middels een schriftelijke raadpleging met besluitvorming benoemd. Door de coronacrisis kon de Algemene Ledenvergadering namelijk niet fysiek plaatsvinden, maar brachten de leden via een retourformulier hun stem uit.

Bultena heeft een klein jaar meegedraaid in het bestuur, waarin hij zijn visie op de toekomst en de samenwerking heeft gedeeld en kennis heeft gemaakt met de zittende bestuursleden. Zijn visie past in het profiel zoals deze door het bestuur werd geschetst, waarmee het voorstel tot benoeming aan de trajectverenigingen is voorgedragen. Een van de wensen van het bestuur was een voorzitter die zijn sporen in de schaatswereld heeft verdiend en nog steeds beschikt over een netwerk binnen de KNSB. De oud Bafloër beschikt over deze ervaring. Zo was hij onder andere voorzitter van het gewest Groningen van de KNSB en voorzitter van de landelijke sectie inline skaten. Bultena neemt de taken van vertrekkend voorzitter Piet Wieringa per direct over.

Wieringa heeft 33 jaar deel uitgemaakt van het bestuur van de schaatsklassieker. Hij is daarmee het langstzittend bestuurslid wat de vereniging in haar rijke historie heeft gekend. De laatste 16 jaar deed hij dat in de rol van voorzitter, daarvoor als secretaris. Naast Wieringa vertrekt ook Bennie Kluiter. De Onderdendamster schaatspassionist was wedstrijdcoördinator en tevens vice-voorzitter. Met het vertrek van betreffende heren gaat veel kennis verloren, maar beiden hebben aangegeven graag op de achtergrond betrokken te willen blijven en staan garant voor een gedegen overdracht. Mochten de omstandigheden het toelaten dan zal op een mooie manier afscheid genomen worden van de twee Noorder Rondritten iconen. De bestuursleden de Haan, van de Rijet en Groenewold waren aftredend en zijn herkozen.

Of Bultena zijn vuurdoop als voorzitter dit jaar op het ijs gaat beleven is hoogst onwaarschijnlijk. Zelfs bij voldoende ijs zal het logischerwijs van de corona-maatregelen moeten afhangen of van een fatsoenlijke tocht sprake kan zijn. Het bestuur beraadt zich de komende periode in samenwerking met de trajectvereniging op de eventuele mogelijkheid hiervan. Beide organen hebben aangegeven graag te willen, maar dat het wel binnen de grenzen van het verantwoordelijke moet blijven. Het is uiterst discutabel in hoeverre dat haalbaar is.

Informatie toerschaatsen

Op de website van de KNSB vind u alle informatie met betrekking tot toerschaatsen zoals: tips uitrusting en veiligheid, wat heb je nodig om een een georganiseerde toertocht deel te kunnen nemen. Ook kun je hier tijdens een ijsperiode de kalender voor toertochten vinden.
Verengingen kunnen ook op deze site handreikingen en documenten vinden met betrekking tot het organiseren van toertochten.

Ga naar de toerinformatie