Tweets

Iesbewiezen kosteloos met een jaar verlengd

iesbewies-2017-2020

Onlangs heeft de Ledenvergadering ingestemd met het voorstel om de huidige Iesbewiezen kosteloos met een jaar te verlengen. De praktische ongemakken die het verstrekken met zich mee kunnen brengen zijn niet passend bij de corona-maatregelen waaronder iedereen op dit moment heeft te lijden.

Ludy Bultena uit Bedum nieuwe voorzitter IJsvereniging Noorder Rondritten

IJsvereniging Noorder Rondritten houdt jaarlijkse ledenvergadering

Noorderrondrit wijzigt parcours en neemt Stedum op in route

In memoriam Jan Uitham

finish-uitham

Het bestuur van de ijsvereniging Noorder Rondritten bereikte het droevige bericht dat afgelopen zaterdag Jan Uitham op 94 jarige leeftijd  is overleden.

Jan Uitham won in 1963 de Noorder Rondritten. 

Jan had de Noorder Rondritten hoog in het vaandel staan en bij nagenoeg elke ontmoeting kwam het evenement ter sprake.

Ieisbewies Uitham

Tijdens de introductie van het Iesbewies heeft Jan het eerste Iesbewies in ontvangst genomen. We hebben Jan dit Iesbewies voor het leven toegekend. Helaas heeft hij daar geen gebruik van mogen maken.

Onze gedachten gaan uit naar de familie, nabestaanden en allen die Jan in hun hart hebben gesloten.

Het bestuur van de ijsvereniging Noorder Rondritten.

Klaas Loonstra benoemd tot erelid

klaas

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de ijsvereniging Noorder Rondritten heeft de vereniging afscheid genomen van Klaas Loonstra. Klaas heeft met een onderbreking in totaal meer dan 26 jaren deel uitgemaakt van het bestuur van de IJsvereniging Noorder Rondritten. De laatste jaren beklede Klaas de functie van ijsmeester. Zijn kennis van het gebied waar de tocht wordt geschaatst en zijn kennis met betrekking tot ijsvorming en ijsdikte/ijssterkte maakte hem tot een zeer gewaardeerd lid van het bestuur.

Daarnaast kon Klaas met korte opmerkingen vaak de spijker op de kop slaan. 

Zijn eerste bestuursperiode moest Klaas noodgedwongen beëindigen omdat hij internationaal chauffeur werd bij Heiploeg. Een bestuursfunctie was onverenigbaar. Later moest Klaas noodgedwongen stoppen als chauffeur. Dat opende wel de mogelijkheid om weer toe te treden tot het bestuur. Klaas werd met open armen ontvangen.

Een leuke anekdote speelde zich af in januari 1997. Klaas had kort daarvoor het bestuur verlaten en in 1997 werden de Noorder Rondritten uitgeschreven. Toen Klaas kort daarvoor bij Heiploeg in Zoutkamp arriveerde heeft hij zijn vrachtauto bij het bedrijf geparkeerd met de mededeling dat hij voorlopig niet beschikbaar was omdat de Noorder Rondritten nu aan de beurt waren. En zo geschiedde. Klaas heeft, weliswaar niet als bestuurslid maar als vrijwilliger, volop meegewerkt aan de succesvolle tochten in 1997.

Voor zijn verdiensten is Klaas door de ledenvergadering benoemd tot erelid van de ijsvereniging Noorder Rondritten. Een welverdiende eretitel.

11/29

Jaarvergadering

Op donderdag 29 november 2018 wordt de Jaarvergadering gehouden van de Noorder Rondritten gehouden in dorpshuis Agricole te Baflo.

Op weg naar een koude winter ???

Grafiek winterweer

 

Natuurlijk is het bestuur van de Noorder Rondritten nieuwsgierig naar de weersverwachtingen voor de komende winter. Zowel Piet Paulusma als de wintersportweerman Hajo Smit hebben hun verwachtingen uitgesproken. Via de hieronder staande links kun je deze voorspellingen lezen:

Piet Paulusma: https://www.pietsweer.nl/piets-blog/2018/wintervoorspelling-2018-2019/

Wintersportweerman Hajo Smit: https://wintersportweerman.nl/op-weg-naar-een-koude-winter-106553/

Begint het al te kriebelen .........

De laatste Noorder Rondritten werden gehouden op 8 januari 1997. Meer dan 20 jaren geleden. Met de huidige weersvoorspellingen hoeven we daar nog niet direct aan te denken. Toch is het leuk om even terug te kijken met dit filmpje van RTVNoord.

  • 1
  • 2

Noorder Rondritten wordt gesteund door: