Tweets

Noorder Rondritten

Bij de Noorder Rondritten kunnen deelnemers kiezen uit 4 toertochten met verschillende startplaatsen. Er is 1 lange toertocht met een lengte van 160 kilometer. Startplaats voor deze toertocht is Baflo. Aan deze toertocht kunnen maximaal 3500 schaatsenrijders deelnemen.

Er zijn 3 toertochten met een lengte van 85 kilometer. Startplaatsen voor deze tochten zijn Baflo, Uithuizen en Appingedam. Het aantal deelnemers per toertocht is als volgt:

Baflo 3500

Uithuizen 1000

Appingedam 2000

Veiligheid & iesbewies

Om aan de veiligheidseisen te kunnen voldoen zodat vergunning wordt verleend voor de organisatie van de Noorder Rondritten hebben de ijsvereniging Noorder Ronritten en de gemeenten afgesproken dat maximaal 10.000 deelnemers deze toertocht kunnen schaatsen. Om daar voldoende regie op te kunnen houden heeft de vereniging de Noorder Rondritten besloten om het 'IESBEWIES' in te voeren. Het 'IESBEWIES' wordt elke drie jaren opnieuw uitgegeven.

Iesbewies verplicht!

Om deel te kunnen nemen aan een van de vier toertochten van de Noorder Rondritten dien je in het bezit te zijn van het zogenaamde 'IESBEWIES'. Alleen aan houders van het 'IESBEWIES' wordt een start- en stempelkaart afgegeven. 

Start- & stempelkaart

Op het moment dat de toertochten worden gehouden kunnen houders van het 'IESBEWIES' op vertoning daarvan in het bezit komen van een start- en stempelkaart die recht geeft op deelname aan een toertocht. De procedure om in het bezit van deze kaart te komen wordt via deze website en via de media bekend gemaakt.

Wilt u zich aanmelden voor het Iesbewies, klik op een van de onderstaande startplaatsen:

Noorder Rondritten wordt gesteund door: